Cooperare NATO - Republica Moldova

    În perioada 03-06 Aprilie 2017, domnul col. prof.univ.dr.ing Cezar Vasilescu a desfasurat activităţi didactice la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chisinau, Republica Moldova, cu tema „Particularitățile securității cibernetice”, în cadrul modulului de studii “Cybersecurity”. Prelegerile s-au adresat participanților la cursul postuniversitar în domeniul Securității și apărării, studenților ciclului I de studii de licență și studenților ciclului II studii de master în domeniul Securității și apărării.

    Activitatea a făcut parte din programul Defence Education Enhancement Program (DEEP) gestionat de NATO IS / PASP şi a avut ca obiective susţinerea implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun” şi realizarea planurilor de studii.

    Pe agenda de lucru a fost inclusă şi o întrevedere cu comandantul (rector) interimar al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Gheorghe Țurcanu, în care părţile au pus accent pe aspecte ce ţin de modernizarea şi reformele învăţământului universitar, precum și pe dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre în Academia Militară a Forţelor Armate și Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare.